Artistieke leiding

Elisabeth Blom studeerde koordirektie aan het Rotterdams Conservatorium bij Wiecher Mandemaker en behaalde haar Bachelors of Music degree in 2009. Zij kreeg o.a. ook les van Rob Vermeulen, Hans Leenders en Daniel Reuss. Ze vervolgde haar studie met de Masteropleiding Koordirectie bij Jos van Veldhoven aan het Koninklijk Haags Conservatorium. Ze genoot zanglessen van Margareth Roest, Esther Putter, Connie de Jongh, Harjo Pasveer, Rita Dams en momenteel van Hanneke de Wit.

Elisabeth begon haar professionele muziekcarrière toen ze Ruach Vocaal Jeugdensemble oprichtte in 2003. Dit koor behaalde de eerste juryprijs en de publieksprijs op het Nederlands Koorfestival in 2012 en werd daarmee Koor van het Jaar. Momenteel is ze dirigent van The Zed Consort, The Zed Chamber Choir, Cappella Breda en Kamerkoor Lelystad. In het verleden dirigeerde ze ondermeer het Roosevelt College Choir Middelburg, het Zeeuws Vocaal Ensemble, het Boxmeers Vocaal Ensemble en Ars Vocalis Delft.

Als sopraan is ze werkzaam bij Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss, het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra en Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman. Daarnast treedt zij regelmatig op als sopraansoliste, met name in kamermuziek.

Foto credits: Heiko Bertram